På jagt efter en naturlig krop?

Naturlig krop

Er du kvinde og træt af at være slave af slankekure, vægtkontrol, tælle kalorier og tænke på hvilken mad du må spise? På dette kursus lærer du gennem øvelser og teknikker at lytte til din krop, få en god spisestrategi, ændre dine tanker om mad og have fokus på det du spiser og hvorfor? Egentlig kan du stort set spise hvad du har lyst til, når du lærer, hvordan du skal mætte både krop og sjæl og spise med bevidsthed. Også så kiloene svinder! Der er forskellige øvelser undervej og selvfølgelig hjemmearbejde hvis du gerne vil tabe dig.

Jeg har tabt 30 kg på denne måde, så jeg ved med sikkerhed at dette har været den ”rigtige” måde at gøre det på! -og jeg vil elske at dele det med dig! Så du bliver meget mere bevidst om hvad du spiser og hvorfor du spiser…

1. Få en god spisestrategi

Før du begynder at spise, lægger du hånden på maven og vurderer mentalt nærværende hvor sulten du egentlig er.

 • hvordan ved du, hvornår du skal spise?
 • hvordan ved du hvad du skal spise?
 • hvordan ved du, hvornår du skal holde op med at spise?
 • hvordan reagerer du, når du har spist for meget?
 • i hvilke situationer spiser du for meget meget/forkert? -alene eller sammen med andre?
 • i et bestemt slags humør?
 • er det en bestemt slags mad, du spiser for meget af?
 • må du gerne levne og smide rester ud eller give dem til hunden?

Dette er for at få bevidsthed på hvad du gør!

2. Måden at ændre dine vaner

Det er en jungle derude med forskellige kure. Det du skal gøre, er at være målrettet, glad og have en tro på, at denne gang lykkes det. Dette er nemlig IKKE en kur, men en sundere livsstil. Hvor du lærer at mærke efter hvad du har brug for eller hvad din krop har brug for. Alt dette skal læres og det tager tid at få omstillet tankerne til en sundere livsstil.

Kig dig selv i spejlet og glæd dig over de fortrin du har. Brug også din fantasi og forestil at du ser dig selv som du ser ud når du har nået dit resultat og glæd dig over det lige nu!

Lær at lytte til dig selv og dine behov. Hvad er det lige præcis jeg har brug for er det måske vand i stedet for mad eller noget helt tredje?

Lær at tænke positive, glade tanker om dine planer.

Du kan spise lige præcis det du har lyst til! Men nu lærer du at mærke efter først inden du spiser. Da det er meget vigtigt at have glade tanker inden du spiser og imens du spiser, men også bagefter du har spist! – hvis jeg er blevet for mæt og tung så er det jo ikke så glade tanker der melder sig, så MÆRK EFTER! og LYT TIL DIG SELV! Så bliver du fyldt med glæde, kærlighed og enorm selvrespekt.

3. Find balancen i det du spiser

på maden og stil disse spørgsmål:

 • hvad har jeg lyst til at spise?
 • er der for lidt grønt?
 • er der for lidt eller for meget protein?
 • er der for meget stivelse?
 • er portionen for lille eller for stor?

Du skal helst være mæt flere gange om dagen. Du skal endelig ikke sulte dig. Der er masser af fødevare, du kan spise løs af. Mange overvægtige mennesker får for lidt mad. Overvægtige mennesker har også et naturligt behov for mad…

4. Prøv at tænke positive tanker

Hvis du har en dårlig dag, så skal du ikke banke dig selv oven i hovedet med det. Tænk på at dagen i morgen bliver meget bedre. Og nyd så det du spiser i stedet for at ærgre dig over det. Op på hesten igen! Jeg har lært at nyde alt det jeg spiser. Jeg tænker over hver mundfuld der ryger ind. Det er dejligt at kunne nyde maden og spise det samme som resten af familien spiser!

5. Styrk din overbevisning

 • Hvad vil du føle?
 • Hvad vil du gøre?
 • Hvordan vil du arbejde med dig selv?
 • Hvad betyder noget for dig?

6. Dine tanker om det at være slank

Dine tanker og overbevisninger bestemmer dine følelser helt suverænt!

Du kan ikke bruge indre konflikter og dårlig samvittighed til noget. Du skal lære at ting tager tid også nye vaner, men jo flere gange du gentager ting jo lettere er det, så bliver det mere virkeligt og velkendt og til sidst har du lavet en ny god vane.

Hvis du tænker at det hele er svært og besværligt, så er det svært og besværligt. Du kan også tænke at det er dejligt at kunne spise hvad du syntes du har brug for, men i små mængder. Du kan tænke at det er vigtigt at holde kroppen sund og slank. Og at det er bedste at mærke din mave og krop inden du giver dig i kast med at spise. Det er en rigtig god ide at fortælle dig selv at du ser bedre og bedre ud for hver dag der går med din nye livsstil og at det får dig til føle dig som verdens bedste! Det er en rigtig god ide at meditere. Sæt stille musik på, tøm hovedet og slap fuldstændig af og forestil dig hvordan du ser ud når dit resultat er nået!

Du kan også fortælle dig selv dejlige historier, så du får gode tanker og skønne følelser. Elsk dig selv.

7. Lav nye madregler!

VIGTIGT AT: Lad være med at spise, hvis du ikke er sulten!

Hvis du læser dette, har du sikkert været på kur flere gange og måske har du fulgt flere forskellige af slagsen. Derfor ved du jo godt hvad der er sundt og usundt for dig at spise! Det vil sige at du skal spise fornuftigt og det kan alle lære at gøre det er ikke den store videnskab, men det du skal lære er at lægge dårlige vaner på hylden og så mærke din krop og hvad den har brug for.