• Tænk nøje over hvad du ønsker at udforske, før samtalen begynder. De fleste coaching-sessioner er korte ca. 30-45 minutter, Stil dig selv spørgsmålet: ”Hvis jeg kun kunne udforske en ting under samtalen i dag, hvad skulle det så være?”
  • Når du har overvejet spørgsmålet ovenfor, kan du lave en liste, ikke med et emne, men med 3-5 emner som ville være værdifulde at drøfte. Hav flere emner klar, så du på den måde kan være klar hvis der er tid til at arbejde med flere emner. Selvfølgelig ønsker du ikke at haste over noget vigtigt. Nogle ting tager tid; måske når I kun omkring 1 eller 2 emner, men være sikker på, at det er vigtige emner.

  • . En måde at se, at din samtaler er vigtige for dig, er at se, hvad du vil gennemgå. Coaching samtalerne er ikke stedet, hvor man gemmer det bedste til sidst. Sæt det vigtigste emne først på listen. På den måde vil samtalen være det værd, selvom I kun når at behandle et emne.
  • Når du har din liste og prioritering klar, kan du skrive ned, hvilke anmodninger du har til coachingen i en eller to korte klare sætninger kan du spørge dig selv, ”Hvordan ønsker jeg, at min coach; Lisbeth skal understøtte mig i det?” Ønsker du brainstorming på nye ideer, udvikle ideer du allerede har ved at drøfte igennem eller en anden anmodning! Du bestemmer hvad din tid skal gå med!
  • Tag nogle få minutter før opringningen eller besøget, til mentalt at forberede dig selv på coaching- samtalen. Som en coaching-klient udtalte, ”Når jeg booker en samtale med Lisbeth, skriver jeg tidspunktet for opringningen ned i min kalender, og så booker jeg 15 – 30 minutter før til forberedelse. På den måde ved jeg, at jer vil være klar til at få så meget ud af det som overhovedet muligt. Nogle gange går jeg en kort tur og tænker, nogle gange løber jeg min liste igennem. Jeg sørger for at tage tid til at ”skifte gear” fra min sædvanligvis travle dag, det betaler sig.”

  • Du kan benytte dig af at skriv så meget baggrundsinformation som muligt ned før opringningen og send eller e-maile den til mig før samtalen, så vil jeg have den nødvendige baggrundsinformation, før vi overhovedet når at sige et ord til hinanden. På den måde kan du starte samtalen uden så meget forklaring. Dog vil der være lidt baggrundssamtale. Mail: NLP@lisbethhald.dk

  • Tag det fulde ansvar for din coaching. En sund tilgang til coaching er at betragte sig selv som 100 % ansvarlig for, hvordan sessionen går, og hvad du får ud af hver samtale. Sludre jeg for meget eller er der andet der fylder i stedet for det der skal fylde?

  • Giv regelmæssig feedback til mig, så jeg ved, hvad der virker eller hvad der er mest værdifuldt for dig, så vi kan gøre mere af det. Lad også mig vide, hvad der ikke virker. I starten ved du måske ikke, hvad der virkede bedst, men det vil ikke tage lang tid, før du indser, at der er forskel på samtalerne. Evaluer hvad der var svært og hvad der var godt og træn mig i at passe til dig.

  • Tag et øjeblik efter samtalen for at notere noget om dine opdagelser, indsigter eller temaer, som blev udforsket. Skriv det evt. på bagsiden af din Forberedelses-liste. Jeg skriver selv, hvad jeg fik ud af samtalen, og hvad jeg ikke nåede, så det kan tages op næste gang.